Новини


Новини >> Събития
Дигитална Библиотека "Иван Шишманов"

Дигитална Библиотека

Прима Софт в сътрудничество с фирма СофтЛиб пусна в експлоатация дигитална библиотека "Иван Шишманов". Проектът е финансиран от Фонд Научни изследвания на МОН и възложен от базовата организация Институт за литература, БАН. Виртуалната библиотека е базирана на на най-новата версия на online каталога i-Lib и предоставя възможност да се четат произведения на  класически и съвременни български автори в превод на немски и английски език.

Прима-Софт подписа договор с Хюндай (София)

На 7.1.2014г. Прима-Софт подписа договор с Хюндай Хеви Индъстрийз. Договорът предвижда изграждане на модерен Data Center, базиран на DCBX (Data Center in a Box) високонадеждно шаси, без единична точка на грешка. Конфигурацията се състои от 6 броя Blade Server-a, 2 броя Storage Server-a и 2 броя Backup Server-a. Платформата е виртуализирана на базата на VMWare . Изграден е високонадежден клъстер за гарантиране непрекъсваемоста в работата на комплекса. Процесите на Backup на цялата среда са напълно автоматизирани.

Hobit терминални станции - проект в "Б.ОГНЯНОВ" ООД

Прима-Софт изпълни проект базиран на терминални станции Hobit във фирма "Б.Огнянов" ООД. Беше изградена централизирана информационна система. Всички работни процеси се извършват на сървъра. Hobit работи с приложните системи инсталирани на сървъра. Hobit не се нуждае от софтуерни лицензи, поддръжка и антивирусна защита. Hobit е неперсонализирано работно място и може да бъдат използвано от различни служители. Системи базирани на Hobit осигуряват максимална защита на фирмените данни.

Проект с Hobit терминални станции в ПГОТ

Прима-Софт изпълни проект в Професионална Гимназия по Облекло и Туризъм (ПГОТ) гр. Перник. Беше изградена централизирана информационна система за обучение на учениците от гимназията. Всички видове софтуер за обучение са инсталирани на сървъра. В проекта са използвани терминални станции Hobit, които работят с инсталирания на сървъра разнообразен софтуер за обучение. Учителят контролира напълно учебния процес, като може да управлява обучението и работата на всеки ученик.

 

Новини

 

Проекти

 

Продукти

 

Партньори

 

Карта на сайта

Дейности

 

Сървърни комплекси

Виртуализация

Терминални услуги

Мрежи за съхранение на данни

Корпоративни мрежи

VoIP

Дигитализация

Библиотечни системи

Интернет

Сервиз

Контакти

 

1309 София
бул. „Александър Стамболийски“ 205
e-mail: office@primasoft.bg
 
 

 

Прима-Софт ООД