Новини


Стартира успешно новият DataCenter в Коутс България

Прима-Софт приключи успешно работата в Коутс България свързана с изграждане на новия DataCenter. Беше модернизирана старата информационна инфраструктура. Изградена е високонадеждна, високопроизводителна и модулна сървърна инфраструктура, като платформа за централизация и виртуализация на приложенията. При изграждане на новия сървърен комплекс бяха изпoлзвани технологиите на IBM, VMware, Microsoft и Veeam. Продуктите на VMware са използвани като платформа за виртуализация. Изграден е високонадежден клъстер от сървъри, който гарантира непрекъсваемост в работата на комплекса. Осигурена е възможност за преместване на виртуални машини от един Хост сървър на друг. Сторидж сървърът е iSCSI базиран и разполага с високопроизводителна дискова подсистема с висока степен на защита на данните. В комплекса влиза и Бекъп сървър с висока производителност и надеждни сървърни дискове. Изградена е корпоративна система за архивиране използваща продуктите на Veeam. Система за бекъп осигурява автоматизирано архивиране/възстановяване на данните и на виртуалните машини. Сървърната инфраструктура е защитена от непланирани (аварийни) спирания, чрез система за автоматичен Shudown/Restart.

Новият DataCenter във верига магазини ЗОРА стартира

Прима-Софт пусна в експлоатация новия DataCenter във верига магазини "Зора". Новият DataCenter е базиран на продукти и технологии на IBM и VMWare. В хода на проекта беше изградена изцяло виртуализирана среда, с консолидирани данни и централизирани приложения достъпни online от над 40  магазина на фирмата. Реализирани бяха клъстери от терминални сървъри за работа с централизираните приложения. Достъпът на магазините до консолидираните приложения се извършва през произвежданите от Прима-Софт терминални станции Hobit.

Инфраструктура на функциониращия до момента DataCenter беше мигрирана изцяло към новия DataCenter. Миграцията беше осъществена без прекъсвания в работата на фирмата.

Беше пусната в експлоатация система за автоматизиран корпоративен бекъп с продуктите на Veeam. Изграденият високонадежден клъстер от сървъри и корпоративната система за бекъп, осигуряват висока степен на непрекъсваемост на услугите и  сигурност на данните.

Нов Интернет портал на Столична библиотека

Прима Софт пусна в експлоатация нов Интернет портал на Столична библиотека. Порталът е изграден на нова модерна платформа и позволява достъп до предлаганите ресурси през настолни и мобилни устройства (телефони и таблети). Така библиотеката става още по-достъпна за своите читатели. Порталът е интегриран с библиотечната система и дава възможност за директни търсения в базите данни и достъп до дигитални и други колекции предоставяни от библиотеката. За повече виж www.libsofia.bg

Прима-Софт достави ContentKeeper софтуер за филтриране на достъпа до интернет съдържание на "Baker Tilly Klitou Bulgaria"

ContentKeeper позволява на фирмите/организациите да наблюдават и управляват достъпа до Internet на своите служители.

Технологията Closed Loop Collaborative Filteringосигурява класифициране и филтриране на съдържанието на милиони сайтове с ежечасна актуализация на нововъзникващо съдържание. ContentKeeper позволява на организациите да прилагат специфични политики на забрана или контролиран достъп в зависимост от съдържанието. ContentKeeper позволява контрол на свалянето на файлове с музика, видео и друго мултимедийно съдържание. ContentKeeper филтрира достъпа по име на сайт, категория на сайт, тип на файл, тип на медия, потребител, мрежов адрес, времетраене, интервал от време, както и по протоколите MSN Messenger, AOL Instant Messenger (AIM), KAZAA и др. ContentKeeper  има вградена машина за контрол на съдържанието в реално време, както и най-актуалната база данни с класификация на съдържанието на милиони уеб-сайтове с ежечасно обновяване. Обновяването на ContentKeeper става автоматично през Internet. ContentKeeper  е приложим за малки или комплексни мрежи.

ИФХ-БАН с WEB-базирана платформа за обмен на данни

Прима-Софт сключи договор за разработка и инсталиране на WEB-базирана платформа за обмен на данни на сайта на ИФХ-БАН. За изработката на WEB-базираната платформа за обмен на данни на сайта на Института по физико-химия ще се използва специализиран софтуер, включващ общ набор от функции и множество отделни модули. Крайният резултат е WEB-платформа с отворена структура, с възможност за отдалечена поддръжка и обновяване на съдържанието от неспециалист в областта на Web програмирането.


 

Новини

 

Проекти

 

Продукти

 

Партньори

 

Карта на сайта

Дейности

 

Сървърни комплекси

Виртуализация

Терминални услуги

Мрежи за съхранение на данни

Корпоративни мрежи

VoIP

Дигитализация

Библиотечни системи

Интернет

Сервиз

Контакти

 

1309 София
бул. „Александър Стамболийски“ 205
e-mail: office@primasoft.bg
 
 

 

Прима-Софт ООД