Новини


Роботизиран скенер за книги Treventus в библиотека "П.Р. Славейков' - Търново


Новини >>

Прима Софт инсталира първата в България роботизирана сиситема за масова дигитализация  ScanRobot Mass Digitization System 2.0. в библиотека П.Р. Славейков - Велико Търново. Уникалната патентована технология на фирма Treventus позволява сканиране на големи обеми подвързани материали с изключителна скорост и перфектно качество. Автоматичното сканиране на 10 -15 книги или други подвързани материали само за 1 час прави изграждането на големи дигитални библиотеки или архиви напълно постижима задача. В комбинация с  iLib, нашият софтуер за изграждане на дигитални библиотеки и архиви за онлайн ползване през Интернет, библиотеките имат възможност да осигурят достъп на широката публика до огромно дигитално съдържание представящо българската история и култура.

 

 

 

 

Скенерът за книги ScanRobot® е разработен за дигитализация на огромни масиви от книги. Той сканира две страници едновременно и прелиства страниците автоматично след тяхното сканиране.  Скоростта на сканиране е до 2500 страници/час.

Новата и патентована технология на сканиране на ScanRobot ® позволява абсолютно чисто сканиране САМО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО НА СТРАНИЦИТЕ, без изкривяване на образа, без сенки, петна, корици  и други артефакти, с абсолютно точно фокусиране, и хомогенно осветяване. Технологията е деликатна, щадяща оригинала и почти не изисква допълнителна графична обработка.  

Модулният дизайн на скенера позволява лесно адаптиране към специфичните изисквания на клиентите. Благодарение на уникалната и проста концепция, този скенер за книги е  много подходящ за библиотеки и архиви, както и за големи проекти за дигитализация.

 

Предимства

  • възможно най-щадящо третиране на книгата при ъгъл на отваряне 60°
  • подходящ за всеки подвързан материал
  • висока скорост на прелистване
  • сканиране без изкривявания до точката на прегъване на книгата
  • Интелигентно управление на работния процес


Назад

 

Новини

 

Проекти

 

Продукти

 

Партньори

 

Карта на сайта

Дейности

 

Сървърни комплекси

Виртуализация

Терминални услуги

Мрежи за съхранение на данни

Корпоративни мрежи

VoIP

Дигитализация

Библиотечни системи

Интернет

Сервиз

Контакти

 

1309 София
бул. „Александър Стамболийски“ 205
e-mail: office@primasoft.bg
 
 

 

Прима-Софт ООД